Clear and Clever ICT Solutions     •   T: 050 3115686    •   E: info@amyyon.nl

Met de cloud-diensten van Clark-ICT werken uw medewerkers dankzij een online verbinding waar en wanneer zij willen. De cloud, of beter gezegd: cloud computing, maakt online werken met programma’s mogelijk in plaats van dat u lokaal op pc’s alle software moet installeren. Voor het werken in de cloud heeft u geen technische kennis of grote investering nodig. Wij informeren u graag over de juiste cloud-diensten voor u.

Online werkplek

Met een online werkplek kunnen uw medewerkers vanaf iedere locatie alle programma’s en gegevens op dezelfde manier gebruiken. Ze werken online net zoals ze nu doen op hun huidige pc of laptop. U kunt zelf een pakket van applicaties samenstellen, inclusief uw bedrijfsspecifieke applicaties. Het aantal online werkplekken en de beschikbare functionaliteit kunnen

Virtual Private Server

Een virtual private server (VPS) is een systeem om op een fysieke server meerdere ‘virtuele’ machines te implementeren. Clark-ICT kan deze virtuele servers hosten. Elke VPS heeft zijn eigen RAM, eigen diskruimte, eigen processen, eigen Windows-server, eigen serverload en zelfs zijn eigen filesystem. Met andere woorden: elke VPS is geheel onafhankelijk en dus ‘private’. Als u een VPS bij ons afneemt, zitten alle onderhoudskosten erbij in.

Wat is de Cloud?

De Cloud is eigenlijk gewoon een opslaglocatie op het internet. Het betekend dat je online werkt en dat je data dus ook online beschikbaar is. Dit is een veilige manier van werken omdat je zo nooit je data kwijt bent en altijd alles bij de hand hebt.

Hoe werkt het?

Het is eigenlijk heel simpel. Voor veel applicaties geldt dat je alleen maar een browser hoeft te openen en je kan bij je applicaties.
Het kan ook zijn dat je een online werkplek hebt, in dat geval maak je verbinding via RDP ( Remote desktop protocol ) en log je in op je bureaublad op afstand

Voor wie is de Clark Cloud geschikt?

Eigenlijk is de Cloud geschikt voor zowel kleine als grote bedrijven als ook voor de ZZP-er, dit omdat er heel veel cloud oplossingen mogelijk zijn. Wij bespreken deze dan ook graag met u.

Welke Cloud vormen zijn er?

Er zijn meerdere soorten Cloud oplossingen zoals de “publieke cloud”, hieronder vallen diensten zoals Microsoft Office 365.

Er bestaat ook een zogenaamde “Private Cloud” dit is interessant als uw bedrijf veel eigen applicaties gebruikt. U heeft dan een eigen server waar deze op draaien

Wat zijn de voordelen?

  • Geen onderhoud of beheer
  • Geen zorgen over capaciteit
  • Zolang je een internetverbinding hebt zijn je bestanden en applicaties altijd beschikbaar
  • Ruimtebesparing; U heeft immers geen lokale servers en harde schijven meer nodig.
  • Geen kosten meer aan IT personeel op de werkvloer
  • Iedereen die thuis een laptop of pc heeft kan ook thuis werken.

Office 365 oplossingen

Met Microsoft Office 365 kunt u overal online werken in de Office pakketten en kunt u ook bij uw data. Zelfs de exchange server is “in the cloud” Uiteraard kunnen wij deze oplossing voor u installeren en configureren.

Hosting

Hosting van websites kan bij Clark-ICT. Webhosting kan op onze hostingservers. Voor uw website garanderen wij u de snelheid, veiligheid en beschikbaarheid.

Wij zorgen samen met webhosting ook voor een dagelijkse back-up van de smtp-server (uitgaande mail). En hebt u mailproblemen? Dan lossen wij die voor u op!

Online backup

Back-ups zijn van groot belang voor de continuïteit van uw onderneming. Clark-ICT biedt u daarom een back-up-programma waarmee u overal ter wereld een back-up kunt maken of terugzetten.

Copyright 2012 Clark ICT. Design by Clark ICT
ICT beheer in Groningen en omstreken